måndag 4 mars 2013

Räkkokning!

Idag var det måndagsmarknad. Utöver de vanliga inköpen - frukt och grönsaker, lunch i form av friterad kyckling med vitlöksris och chilisås, muffins och någon annan mysko kaka - så köpte vi räkor. 200 thb per kilo, ca 50 kronor. 

Ikväll har mamma och jag kokat dem! Vi tog de gamla vanliga kräftkokningsingredienserna - vatten, salt, lite socker, dill (köpte vi också färsk på marknaden) och öl. Singha blev det. Det är ju ändå thailändska räkor.

Bara snabbt ner i vattnet, sen på en bädd av is. Spadet har vi sparat, det häller vi över räkorna när det har svalnat av lite. 

Imorgon kväll blir det räkfrossa! Då ska Nicke och jag köpa vitt vin, aioli och goda ostar och överraska mamma och pappa. De vet inget, och eftersom de är här så läser de inte bloggen *fniss, fniss*. Hoppas att räkorna blir goda.  





2 kommentarer:

Sophia Cantby sa...

O vad mysigt och gott! Gillade de det?! :)

johannagrek@gmail.com sa...

Hej Sophia! Om sanningen ska fram så visade det sig att vi är aningen novisa på räkkokning.. De blev väldans salta. Till vårt försvar var det ju första gången, nästa gång blir säkert bättre! :) Osten, surdegsbrödet och vinet var iaf gott!
Hur är det med er?! Patrik är tillbaka på jobbet och tjejerna är på dagis antar jag? Hoppas att ni mår bra.
Jätteroligt att höra från dig. Massor av kramar!